Hästar och ridning - en svår konst som kräver både kunskap, tålamod och massor av tid. För att ridturen ska bli så angenäm och givande som möjligt är det extra viktigt att sitta bekvämt och att vara säker på att ridkläderna står emot alla typer av väder.

Uhips ridkjol - "The original"

Under snart ett decennium har vi hittat inspiration i vardagen där vi hämtat nya fräscha idéer för att designa kläder som ska uppfylla ryttarens behov, säger Ulrika Falkman, VD och grundare av Uhip.

Uhips verkliga klassiker är täckkjolen, det var med den allt började. Vi är därför extra stolta över kjolen – plagget våra kunder snabbt döpte om och som numera kallas ridkjol eller Uhipkjol i folkmun. Kjolen håller dig varm och har en massa smarta funktioner, fortsätter Ulrika.

PR-Första-kjolen.jpg

Smarta funktioner

Att utrusta dig som ryttare med snygga kläder som håller dig varm och ger dig en massa smarta funktioner i hästlivet är Uhips ledstjärna.

nordic_jacket_skirt_navy_funktion_2.jpg

nordic_jacket_skirt_navy_funktion_5.jpg

nordic_skirt_navy_halfzip_merino_funktion_2.jpg

Uhip har kjolar i modeller för alla behov. Vår rain/wind skirt är ett lätt fodrad kjol och som namnet antyder skyddar den dig mot regn och vind. Uhips Trench Skirt är en vattentålig tunn skalkjol i klassisk trenchstil som du kan komplettera med en liner skirt om du önskar mer värme. I övrigt har vi kjolar med olika nivåer av isolering och skydd mot regn och vind.

Läs mer om våra olika familjer och dess egenskaper.

trench_jacket_skirt_navy.jpg

Kjolen + jackan = a match made in heaven

En ”perfect match” är att kombinera din ridkjol med en matchande jacka. Fördelen med att välja en sådan kombo är att du kan skapa känsla och look av att bära en kappa men samtidigt ha möjligheten att anpassa klädseln efter ditt behov genom att ta av dig jackan eller kjolen.

nordic_jacket_skirt_navy_8.jpg

nordic_jacket_skirt_navy_5.jpg